wijnspijs corona uitje anderhalve meter terras restaurant hapjes wandelen wandeling samen gezin vrienden

WijnSpijs | Dit Corona uitje is echt tof!

Ook al is alles weer open, toch zijn we nog verplicht om mondkapjes te dragen en om afstand te houden. Dat betekent dat we niet zomaar met vrienden en kennissen op het terras kunnen gaan zitten of feestjes kunnen houden. Uitjes met grote groepen zijn gewoon nog niet mogelijk. Daarom worden er overal leuke manieren bedacht om toch samen op stap te gaan. Verantwoord, met de anderhalve meter in gedachten en vooral gewoon ouderwets gezellig. Ik zag vorige week iets nieuws, namelijk WijnSpijs. Dat is een nieuw soort uitje, wat bedacht werd in samenwerking met verschillende restaurants, in verschillende steden en plaatsen. Ik vond ‘m zo leuk, dat ik het echt even wilde delen. Lees maar mee en ga gauw een ticket bestellen!

Beweging

We hebben het allemaal nodig en we hebben in het afgelopen jaar ook veel aan beweging gedaan. Tenminste, waar het kon. Een wandeling in het bos bijvoorbeeld, om onze gedachten te ordenen en om even uit huis te zijn. Nou, dit uitje draait dus onder andere om bewegen: je maakt een wandeling door de stad. Leuk dus om met je gezin te doen. En wil je vrienden uitnodigen? Anderhalve meter!

Een volle buik

Het tweede waar dit uitje om draait is een volle buik. Eten dus! En omdat niet ieder restaurant nog open kan (want ja, niet elk restaurant heeft een terras), is dit dus een tof idee. Zo krijgen de restaurants inkomsten en jij kunt genieten van een hapje. Het is dus eigenlijk een stadstour met hapjes! Wie zegt daar nu nee tegen? Op de route liggen vijf restaurants waar je een hapje krijgt. De kosten van de hapjes zijn inbegrepen in het ticket. En omdat je niet weet welke hapjes je krijgt, is het ook nog eens vijf keer een verrassing wat er op je ligt te wachten!

Je dorst lessen

Je kunt ook zeker een drankje scoren bij deze restaurants. Vandaar ook: WijnSpijs. Drinken en eten. Een wijntje dus of wat anders als je niet zo’n drinker bent. Tijdens de vijf stops heb je dus de tijd om even wat te drinken en te eten. Even bijkomen. Houd wel in gedachten dat het drankje niet inclusief is. Daar moet je dus wel voor betalen. 

Ik wil dit dus zo graag gaan doen met ons gezin! De kinderen geven nog niet zo om al die hapjes en drankjes, dus een broodje, een tussendoortjes en bekers sap is al voldoende voor hen. Dat scheelt ook in kosten! Zijn jullie ook zo enthousiast over WijnSpijs?

Volg je The Stout Journal al op Social Media?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *