boeken boekentips christelijk boek volwassenen christelijke boeken romans romantisch blog over boeken voor volwassenen

Boekentips | Mooie boeken voor volwassenen

Deze week deelde ik al een blog met boekentips voor kinderen, omdat het de Nationale Voorleesdagen zijn. Maar zullen we er (voor)leesdagen van maken? Want ook volwassenen mogen extra lezen deze dagen natuurlijk. Of voorgelezen worden, als je dat fijn vindt. Ik wil wat mooie boeken met jullie delen, die ik zelf de laatste tijd heb gelezen en écht de moeite waard vind. Dus hier 5 keer een christelijk boek dat op je boekenplank moet liggen.

Hart op het spel – Becky Wade

Dit boek, ‘Hart op het spel’ (en de rest van de serie ‘De zusjes Bradford’ en de losse boeken) is echt heerlijk om te lezen. Gewoon lekker romantisch en makkelijk weg te lezen. Nora is genealoog en is er maar wat druk mee. Een man is voorlopig niet waar ze aan denkt, maar dan komt ze John Lawson tegen. Een ex-marinier, die op zoek wil naar zijn biologische moeder. Hij roept haar hulp in. Maar waarom wil hij zijn biologische moeder vinden?
Nora merkt dat ze gevoelens krijgt voor John. Maar hoe moet dat nu? Want ze heeft ook gevoelens voor Duncan, een bekende acteur waar ze contact mee heeft…

Dit is een christelijk boek uit de serie gaat (natuurlijk!) over de zusjes Bradford en hun weg in de liefde. Een beetje zoetsappig wel, maar je wilt het boek niet wegleggen. Aanrader. Net als de losse boeken, zoals: ‘Het wachten waard’, ‘Geef me een kans’ en ‘Blijf bij me’.

Breed of smal – Ds. J. de Kok

Je kent vast de grote poster wel met de brede en smalle weg, bedacht door Charlotte Reihlen.  Daar is genoeg over te lezen, maar in 2022 heeft Ds. J. de Kok een boek geschreven over de plaat, in hedendaagse taal. Heel makkelijk en fijn te lezen. En elk klein detail van de poster wordt uitvergroot. Achter elke persoon of situatie op de plaat (vaak vergezeld door een bijbeltekst) is een verhaal te vinden. Confronterend, het zet erg tot nadenken! Heb je de Bijbelteksten wel eens opgezocht die overal op de plaat te vinden zijn? 

De auteur neemt je in dit boek bij de hand en voert je stap voor stap mee door de afbeelding. Zo wordt de bedoeling van de vele taferelen duidelijk. Telkens weer klinkt de indringende vraag: op welke weg reis ik; de brede of de smalle weg? Ik heb nog nooit zo goed begrepen en duidelijk gelezen wat de poster inhoud, als na het lezen van ‘Breed of smal’. Een christelijk boek wat je niet mag laten liggen!

Dwars door het vuur – Michelle Griep

Michelle Griep is, net als Becky Wade, een christelijke schrijfster. ‘Dwars door het vuur’ is dus ook een christelijk boek. Dat vind je hier en daar ook terug in de boeken. Het eerste boek wat ik van Michelle las, was ‘Dwars door het vuur’. En omdat ik het echt niet weg kon leggen, volgden daarna ook ‘De dochter van de ward’, ‘Op weg naar Brakewell Hall’ en ‘In naam van de kroon’. De verhalen spelen zich allemaal af tussen 1700 en 1800. Een tijdperk waar ik graag over lees. 

Zo gaat het verhaal van ‘Dwars door het vuur’ over een Engelse gouvernante die haar baan verliest en door een gedwongen huwelijk naar Amerika vertrekt. Een huwelijk met een pelsjager die in de wildernis woont, met zijn dochtertje. Hoe moet ze ooit aan zo’n leven wennen? Moeder zijn van een vreemd kind en omgaan met het constante gevaar? En dan haar man nog… Er is een zekere aantrekkingskracht, maar kan ze hem vertrouwen?

Het strand van de verloren schatten – Julie Klassen

Net als Michelle Griep, schrijft Julie Klassen christelijke historische romans. ‘Het strand van verloren schatten’ gaat over Laura. Zij loopt dagelijks langs de kust van Cornwall, die berucht is vanwege de vele scheepswrakken. Niet om kostbare schatten te jutten, maar om te zoeken naar het verhaal achter de levens die verloren zijn gegaan. Op een dag vindt ze op het strand een gewonde man. Ze verzorgt hem en ontdekt een wond die van een mes afkomstig lijkt. Als er nieuwe aanwijzingen aanspoelen, weet ze niet meer of ze er wel goed aan heeft gedaan om hem in huis te nemen.

Spannend, romantisch en Laura is echt de heldin van het verhaal. Een grote aanrader!

De buurtbarbecue – Gerjanne van Lagen

Wauw. Gewoon wauw. Gerjanne heeft een manier van dingen vertellen, waar je verbaasd van staat. Dit boek gaat over een straat met huizen, waarachter zich van alles afspeelt. De bewoners van de Kruizingastraat treffen elkaar soms in het voorbijgaan. Verder hebben ze hun eigen leven, hun eigen zorgen. Op een dag valt er een uitnodiging in de brievenbus, voor een buurtbarbecue, op het pleintje voor nummer 8. Wel opgeven, niet opgeven? Ieder maakt zijn eigen afweging. Als de buren elkaar ontmoeten bij de barbecue vermoeden ze niet half wat zich achter de voordeuren van hun buren afspeelt. Gerjanne van Lagen schrijft in De buurtbarbecue verhalen over het leven en leed van gewone mensen, en laat daarmee zien dat niets is wat het lijkt.

Hoewel de schrijfster christelijk is, is ‘De buurtbarbecue’ niet per se een duidelijk christelijk boek. Wel een bijzonder boek; ik moest soms best even slikken. Emoties volop. Lezen dus!

Zoals je merkt, is het hele lijstje wel geschreven door christelijke schrijvers en schrijfsters. En of jij dat nu zelf wel of niet bent: ik raad deze boeken van harte aan! Wat lees jij graag?

Volg je The Stout Journal al op Social Media?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *