buitenleven moestuin wilde bloemen veldbloemen tuinieren buiten zijn
|

Buitenleven | Wij hebben iets anders nodig

Wij proberen sinds kort anders te leven. We merken dat we iets anders nodig hebben en zijn dan ook bezig met datgene te bereiken. Geen bankrekening die overstroomt van het geld of een villa en dikke auto’s. Wij hebben iets anders nodig en we weten ook al wat dat is. Wij hebben buitenleven nodig. Lees je mee? Misschien haal jij hier wel iets voor jezelf uit!

Onrust en prikkels

Als je ons gezin en mijn blog al langer volgt, weet je dat we een gezin zijn, dat snel overprikkeld is. Na een lange dag werken of op school zijn, kunnen we niet meer zoveel hebben. We proberen hierover heel duidelijk en open te communiceren. Hier schrijf ik binnenkort nog een duidelijke blog over. Deze vorm van communiceren helpt ons enorm. Maar we hebben meer nodig en dat is eigenlijk deel van iets wat ik al mijn hele leven wil.

Wij hebben een buitenleven nodig. Minder in huis zijn en méér buiten zijn. Waarom? Het helpt ons om prikkels te verwerken en bij te komen. We worden rustig van buiten leven.

Elke dag toepassen

We proberen elke dag ons buitenleven toe te passen. De kinderen spelen veel buiten, maar ook wij als ouders zijn veel buiten. We klussen buiten, spenderen tijd in de tuin, tuinieren en gewoon in het zithoekje van de tuin zitten. Een vuurtje stoken, buiten ontbijten, lunchen en soms ook dineren, een wijntje drinken en samen een boek lezen met een dekentje over de benen. Want ook al is het fris buiten, het is toch heerlijk. Zo zitten we tot in de late uurtjes buiten. En als het regent? Tja, het is ook wat om de hele dag buiten door de regen te banjeren. Ook voor Thamar is dat onhandig. Je wordt er koud en nat van, misschien wel ziek. Daarom zet ik op regenachtige dagen gewoon deuren en ramen open, zodat de wind te horen en te voelen is en we naar de regen kunnen luisteren. Ook in huis is het dan fris. Heb je het koud? dan trek je wat meer kleren aan. De kachel blijft uit op die dagen, zodat we niet onnodig gas verspillen. 

Het grote groene plaatje

Het doel is uiteindelijk om een huis te vinden, met een groter perceel, waar we wat vrijer zitten en waar ruimte is voor een grote(re) moestuin, meer ruimte voor de kippen en hopelijk nog wat andere dieren. Eenden, ganzen, geitjes en het liefst een ezel en een mini hooglander erbij. Het huis hoeft niet groter te zijn, maar de tuin wel. We willen aarden. Met blote voeten door de tuin lopen, onkruid wieden, moestuinieren en voor dieren zorgen. We merken dat het de kinderen ook erg goed doet. Zo kunnen we veel meer van elkaar hebben. 

Weet jij een mooi plekje voor ons, in de Neder-Betuwe? 

Volg je The Stout Journal al op Social Media?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *