buiten activiteit kinderen herfst

6 leuke buitenactiviteiten in de herfst

We zijn gewend om allerlei activiteiten te ondernemen in de zomer. Heerlijk weer, dus tijd om er op uit te gaan en te genieten van de zon. Maar onderschatten we de herfst niet? Hoeveel moois is er niet in de herfst te vinden? Hoe genieten we niet van alle kleurige bladeren die van de bomen vallen, de kastanjes, eikeltjes en beukennootjes die we vinden in het bos? De herfst mag niet vergeten worden! Ook voor kinderen is de herfst leuk. Spelen in hopen bladeren en erop uit in de frisse wind. In de herfst zijn er ook hele leuke dingen om te ondernemen. Lees je mee?

Meten, meten, meten

Het is eigenlijk heel simpel. Want een kinderhand is zo gevuld en ze kunnen dan ook druk bezig zijn met de meest kleine dingen. Heb je een meetlint in huis? Neem die mee als je naar buiten gaat en laat je kind alles meten wat hij tegenkomt. Bomen bijvoorbeeld, maar ook tegels en hekjes. Rosemarijn zegt altijd: “Mama, ik kan heel goed meteren!” Ze noemt een cijfer: “Vijf twee, mama!” en kijkt dan trots naar wat ze zojuist gemeten heeft. Hoe makkelijk kan het zijn?!

Hopen van bladeren

Je ziet het weleens in video’s: mensen die hele hopen bladeren bij elkaar rapen en hun kinderen erin laten springen. Dat is toch één van de mooiste dingen die je maar kunt bedenken in de herfst! Oude kleren aan en lekker ravotten. Duiken en springen, laat die blaadjes maar regenen! Gooi ze in de lucht en vang ze op: fantastisch toch?

Schatten verzamelen

Wij deden het een aantal weken geleden al: met een lege eierdoos op pad om de mooiste herfstschatten te vinden. Eikeltjes, kastanjes, mooie blaadjes en bloempjes die nog bloeiden. Maar ook steentjes, takjes en andere mooie herfstparels. Zo ben je er lekker een poosje uit, heb je lichaamsbeweging en ben je ook nog eens leuk bezig. En je kinderen leren er nog van ook! Doen dus, want het is echt heel leuk om samen zo op pad te doen. 

herfst schatten verzamelen activiteit buiten kind

Plonzen

“Plons, plons!” Weet je het al? Precies. In de plassen stampen. Regenlaarsjes aan en zoek die diepe plassen maar op! Het maakt niks uit dat je vies en nat wordt. Dat hoort erbij en daar is toch ook de wasmachine voor? Het gaat erom dat kinderen zich vermaken en plezier hebben en dan is het voor mama vast dat hoopje was wel waard!

Modder en soep

Ga je naar buiten? Neem dan een emmer en een schepje mee. Tijdens een wandeling kun je je emmertje vol scheppen met water, zand en modder. Maar vergeet ook de takjes, steentjes en grassprietjes niet Hoe meer je vindt, hoe beter, want daar kun je een heerlijke moddersoep van maken. Dus als je terug komt van de wandeling, kun je in de achtertuin nog lekker doorspelen met je emmertje vol herfstsoep!

Stoepkrijten

Het hoeft echt geen zomer te zijn om buiten te beginnen aan een kunstwerk. Ook in de herfst kun je je fantasie laten gaan op de stoeptegels. En waarom zou je de muur van het huis niet ook versieren? En wat dacht je van de betonnen paaltjes die langs de stoep staan? Laat maar zien hoe creatief je bent!

Volg jij The Stout Journal al op Instagram?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *