huisdieren katten kitten poes kat kater huisdier
|

Boris en Cato | Een nestje kittens alstublieft!

Toen ik onze kittens in het voorjaar haalde, was ik vast overtuigd dat we van het poesje een nestje zouden krijgen. Ik was van plan om haar in de herfst en winter anticonceptie te geven, zodat ze dan in het voorjaar een nestje zou kunnen krijgen. Daarom zou ze niet gesteriliseerd worden het eerste jaar. Haar broer zou wel onder het mes gaan, want een nestje van broer en zus samen is geen goed idee. Maar toen…

Kittens overal

De weken voordat broer Boris geholpen zou worden, hoorde ik veel berichten van dierenartsen, de dierenambulance en vele asielen. Schijnbaar is er een overschot aan kittens in het land. Er zijn er zoveel, dat ze niet allemaal verkocht worden en ook niet meer kunnen worden opgevangen, wat als gevolg heeft dat kittens gedumpt worden of dood gemaakt worden. Of gratis weggeven aan mensen die ze aan hun huisdier Meneer Slang voeren. Dat vond ik zo’n naar idee!
Als je ervoor hebt gekozen je kat niet te steriliseren, is er altijd kans op een nestje. Als je dit niet voorkomt, moet je ervoor zorgen toch? Dat is dan je verantwoordelijkheid, vind ik. Ik kan niet begrijpen dat mensen er zo makkelijk voor kiezen om dood te maken of te dumpen. Het bleef ontzettend door mijn hoofd spoken.

Onder het mes

We spoelen de tijd even door naar de dag dat Boris gecastreerd zou worden. Tegelijkertijd zouden beide kittens gechipt worden, want weglopen en kwijtraken (wat in de zomer al was gebeurd) wilde ik niet hebben. Ik kwam aan bij de dierenarts en die vroeg: “Wat is de reden dat Cato niet geholpen wordt? Wil je een nestje?”

“Ja, dat leek me erg leuk,” antwoordde ik, “maar ik hoor zoveel over gedumpte kittens, dat ik erg twijfel. Ik wil daar niet aan bijdragen.” 

Dat begreep de arts gelukkig heel goed. “Nou, dan laat je haar toch ook helpen?” Zei ze.

“Dat is de beste keuze inderdaad, maar dat duurt dan weer even.” 

Maar verrassing: ze kon diezelfde dag gewoon worden ingepland. Broer en zus, tegelijkertijd. Zo fijn! Ik besloot toch dat ook Cato onder het mes zou gaan. Jammer, want een nestje lijkt me nog steeds heel leuk. Aan de andere kant kon ik niet over mijn gevoel heen stappen. 

Jouw verantwoordelijkheid

Ik ben van mening dat je niet zonder nadenken aan een huisdier moet beginnen. Denk goed na wat je dier nodig zal hebben en of jij bereid bent om dat te geven. Of dat nu hypoallergeen hondenvoer kopen is, omdat je hond geen ‘normaal’ voer kan hebben, lange wandelingen maken met je poolhond omdat hij veel beweging nodig heeft, of op tijd je katten ontwormen met Milbemax. Wees je bewust van het welzijn van je huisdier en geef ze wat ze nodig hebben, want dat verdienen ze! Ze zijn deel van ons gezin, toch?

Volg je The Stout Journal al op Social Media?

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Precies, niks meer aan toe te voegen. En mocht je nog eens een nestje Willen, weet dat je bij het asiel als gastgezin kan optreden bij kittens. Ik volg iemand uit tiel op insta die dat doet. Wellicht is dat een optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *