| |

Be-Slank | Mijn ervaring

Weten jullie nog dat ik in mijn Facebook- en Instagram stories een code deelde om 10% korting te krijgen op je shakes van Be-slank.nl? Ik weet dat een aantal van jullie die code heeft gebruikt om zelf shakes aan te schaffen. Ik zelf heb toentertijd twee bussen gekocht. Gewoon eens om te kijken hoe het is, wat het is en wat het doet. En zoals beloofd deel ik nu graag met jullie mijn ervaring!

De 1A fase

Ik begon super enthousiast aan de shakes. Op de website worden verschillende fasen vermeld. Je kunt met fase 1A beginnen als je wilt, maar je kunt die fase ook overslaan als je dat niet ziet zitten. Waarom? Deze fase is (maximaal) vijf dagen niks anders dan shakes naar binnen gieten. Nee, geen fruit, geen groenten, helemaal niks anders. Driemaal daags je shake en daarom heen veel water en groene thee. Dat is best wel heftig. Helemaal als je gewend bent stevig te eten driemaal daags en dan nog je tussendoortjes erbij. Ik besloot deze fase wel te doen en begon op zondag vol goede moed. Het was even wennen hoor. Mijn maag protesteerde wel even. Hallo? Leuk allemaal, die shakes, maar waar blijft mijn broodje pindakaas? En die banaan daar in de fruitschaal, die heb ik ook nodig.
De eerste dag moest ik mezelf wel echt bewust bij de les houden steeds, want mijn hoofd wilde automatisch naar de kast met brood toe. Maar op dag twee ging het al een stuk beter en kreeg ik het ritme te pakken. Ook mijn maag hield zijn mond dicht en begon zachtjes aan te krimpen. Dat gebeurt als je minder gaat eten en is helemaal niet erg. Tenminste, in mijn geval niet, haha! Op dag drie en vier ging het mis. Ik kreeg heftige maagkrampen en steken. Ik voelde me er beroerd onder. Ik kreeg ook spierpijn en een vervelend gevoel in mijn hoofd. Dus ik besloot fase 1A te verkorten naar vier dagen.

Bron: Pexels

De 1B fase

Op donderdag begon ik met de tweede helft van fase 1. Dat betekende twee shakes per dag (ontbijt en lunch) en daarnaast twee stuks fruit en gewoon mee eten met het (magere) avondeten. Geen geparneerde stukjes kip en geen vette speklappen dus. En een klein beetje (maximaal 100 gram) aardappels, rijst of pasta. Dat voelde wel lekker na vier dagen: kauwen! De maagpijn bleef echter en het werd steeds erger. Op vrijdag besloot ik tijdelijk te stoppen met de shakes. En guess what? Ik kreeg koorts. Wat bleek? Ik had gewoon griep. Ik deed dat weekend even niks met de shakes en ging op maandag weer door met fase 1B. En eerlijk?

Voor mij is het best een uitkomst. Ik heb vaker diëten gedaan en waar ik dan echt snel klaar mee was, was dat ik elke dag drie keer echt apart voor mezelf eten moest klaar maken. Gebakken eitje zonder vet, sla, rauwkost, een stukje mager vlees, noem maar op. Ik houd er niet van. Het neemt best wat tijd in beslag elke maaltijd en daar heb ik geen zin in. Dan komt het er op een gegeven moment op neer dat ik dan maar liever niet eet of gewoon in mijn oude patroon terugval. Geen goed idee. Voor mij is het dus erg fijn dat ik even snel een shake (of de poeder in yoghurt of kwark, melk of karnemelk) kan gooien en opdrinken. En nu ik er even mee bezig ben, is het vullend genoeg! Fruitje erbij en ‘s avonds lekker mee eten.

Bron: Pexels

Gewichtsverlies

Ja, tof allemaal Ineke. Maar hoe zit het nu met de werking van die shakes? Werkt het? Jep. Het werkt. Ik ben in één week 3,6 kilo kwijt. Nou is het gewoon zo dat elk dieet, crash dieet of ‘normaal’ dieet, werkt. Als je het maar goed uitvoert en je je aan de regels houdt. En uiteindelijk is het doel niet alleen maar (snel) afvallen, maar vooral ook weer een gezonde leef en voedingsstijl krijgen. Het is dus echt niet de bedoeling dat je je hele leven aan deze shakes blijft hangen. Maar door de opbouw, of eigenlijk de afbouw in de fases van het dieet, wordt je rustig aan ook weer begeleid naar een goede eetgewoonte. En natuurlijk kun je terugvallen op de shakes (een snelle fase 1A bijvoorbeeld) als je merkt dat je toch weer wat vetjes hebt gekweekt. Maar wees er vooral altijd bewust van dat je basis gezond moet zijn. En dan kun je (als je op een gezond gewicht zit sowieso) best wel eens wat lekkers nemen. Blijf gewoon heel erg bewust van wat je in je lichaam stopt. Eet bewust. Geniet.

En misschien werkt zo’n shake dieet voor jou helemaal niet, zie je het niet zitten of wil je het absoluut niet. Dat is echt aan jou. Jij weet wat jou past. Maar om even terug te komen op mijn ervaring: erg positief! Het was voor mij leuk om te proberen. En ik hoop dat jullie er wat aan hebben, mocht je wat gewicht kwijt willen!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *