BBQ maaltijd bijgerecht groene bonen salade met hazelnoten barbecue lente zomer recept
|

Recept | BBQ salade: groene bonen met hazelnoten

Yes, lente! Het betere weer breekt weer aan (nou ja, behalve vandaag dan) en de kinderen spelen weer dagelijks buiten. Zo nu en dan is het gewoon bijna twintig graden en heb ik weer zin om maaltijden buiten te eten. Lunchen in de zon of in de avond lekker de BBQ aansteken! De kinderen doen het al, wanneer de zon flink schijnt. Lekker hun broodje tussen de middag in de tuin eten. 

Ik merk ook dat ik met dit weer echt anders ga koken. Geen zware stamppotten meer, geen gebonden soepen en veel minder aardappels, vlees en groenten.

Anders koken

De tijd van koude pasta’s, salades en barbecue maaltijden is begonnen. Of…Wat dacht je van een quiche? In de late lente en de zomer stel ik vaak een maaltijd van de bovengenoemde recepten samen. Of we gaan gezellig naar mijn ouders en bestellen één van de vele complete BBQ pakketten die online te vinden zijn. Vaak maken we de bijgerechten dan wel zelf. Ik eet zelf eigenlijk geen varkensvlees. Kip vind ik wel erg lekker en biefstuk ben ik nog maar net aan het ontdekken. Met spareribs kun je me wel blij maken, ook al is het varkensvlees. Gelukkig is er ook altijd nog vis, voor een lichte barbecue maaltijd.  

Wist je dat je bij Inamood je BBQ pakket helemaal zelf kunt samenstellen?

Recent ontdekte ik een erg lekker bijgerecht voor bij je barbecue maaltijd en die wil ik met je delen. Steek het vuur ondertussen maar vast aan!

Groene bonen salade met hazelnoten

Klinkt helemaal niet bekend en juist origineel. Daar kun je mooi mee aankomen bij je familie. En wat heb je ervoor nodig?

Ingrediënten

 • 50 gram hazelnoten in het vlies
 • 200 gram haricots verts
 • 200 gram peultjes
 • 1 sinaasappel
 • 10 gram bieslook
 • ½ teentje knoflook
 • 3 eetlepels olijfolie
 • 1 eetlepel hazelnootolie
 • grof zeezout en zwarte peper

Zo maak je het

 1. Rooster de hazelnoten 10 minuten op 180 graden, in de oven. 
 2. Blancheer de haricots verts in een pan kokend water met zout voor 5 minuten. Schep ze dan uit de pan, in een vergiet en spoel ze af met koud water. 
 3. Blancheer de peultjes in hetzelfde zoute water voor 2 minuten. Spoel ze koud af en dep ze droog met keukenpapier.
 4. Schil de sinaasappel en snijd de schil in dunne reepjes. Pers de sinaasappel en maak een dressing van 1 eetlepel sinaasappelsap, bieslook, hazelnootolie, geperste knoflook, peper en zout.
 5. Vermeng alles in een schaal en breng het eventueel nog wat meer op smaak met peper en zout. Vergeet de hazelnoten niet toe te voegen.

Eet smakelijk, geniet van je BBQ maaltijd!

Volg je The Stout Journal al op Social Media?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *