barbecue barbecueën winter vlees groenten koud gezellig genieten
|

Barbecueën in de winter doe je zo!

Eerlijk? In de herfst en winter denk ik niet zomaar aan een gezellig avondje samen barbecueën. En toch wordt het regelmatig gedaan! Kijk maar eens op het Instagram account van @Demammavan: zij gebruiken hun barbecue zelfs wekelijks voor een stuk vlees of om een camembert warm te maken voor de borrel. Ik vond het een gezellig idee. Want waarom zou je ook niet de barbecue aansteken in de winter? De smaak van vlees dat op de barbecue heeft gelegen, lusten we het hele jaar door wel. Let wel op: in de koudere maanden werkt het soms net wat anders dan in de warme maanden. 

Voor welke barbecue ga je?

Ik liep een tijdje terug door de Intratuin en zag een hele hoek vol met barbecues. Vooraan stond het merk Bastard. Een luxe merk. Ik vroeg me toen echt af of het wel zou verkopen in deze maanden, maar er zijn dus genoeg mensen die het juist gezellig vinden om samen rond de barbecue te staan. De barbecues van Bastard hebben bijvoorbeeld niet alleen de ruimte om eten te garen, maar ook uitklapbare tafeltjes om het één en ander neer te zetten. Handig, want dan hoef je geen hele tafels bij te slepen. Kijk maar eens naar de Bastard Urban of de Bastard Medium! Met deze keramische barbecues kun je echt van alles. Of je nu iets gauw klaar wilt hebben of juist een stuk rundvlees wilt garen, wat tijd nodig heeft: geen probleem! Easy barbecueën dus!

Let op de temperatuur

In de zomermaanden heb je hier niet zo’n last van, maar in de herfst en winter zul je er meer op moeten letten: is en blijft de barbecue wel warm genoeg? De kou van het weer kan namelijk best een effect hebben op het functioneren van je barbecue. Blijf er daarom wel bij om zo nu en dan te checken of je het niet wat moet opporren. 

Geen zomers salades

Logisch dat je niet kiest voor een fruitsalade of een zomerse pastasalade bij je barbecue maaltijd, in de winter. Wat dan wel? Maak er juist een echt gezellig winterfeest van. Wat dacht je van samen rondom de barbecue staan met je handschoenen aan, de handen rondom een kop warme chocolademelk of Glühwein? Lekker winters en ontzettend gezellig! En laten we eerlijk zijn: vlees met een stukje stokbrood erbij, zo is barbecueën is toch genieten?

barbecue barbecueën winter vlees groenten koud gezellig genieten

Tip voor beginnelingen

Als je nog niet zo ervaren met de barbecue bent, is het handig om een vleesthermometer aan te schaffen. Dan kun je precies zien hoe warm het vlees van binnen is. Is het van binnen warmer dan 72 graden? Dan is het gaar. 

Voor het gemak

Geen zin om een uur in de kou te staan om op je eten te letten? Kies dan voor producten die een lange gaartijd hebben. Rundvlees bijvoorbeeld, met groenten zoals knolselderij, wortel en pompoen. Het zijn ook meteen groenten die in seizoen zijn! Of wat dacht je van een plaat vol met lekkere herfst- en wintergroenten? Een beetje olie erover en goed kruiden, dan heb jij zo een heerlijke maaltijd op tafel staan!

Volg je The Stout Journal al op Social Media?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *