minimalisme minimaliseren minder spullen ontspullen rust geluk blog reden redenen waarom daarom
|

Amber | Vier redenen om te beginnen minimaliseren

Minimaliseren, er zijn een heleboel redenen waarom jij ermee zou moeten beginnen. Vandaag som ik er met heel veel plezier vier voor je op met als doel jou bewust maken van wat minimalisme allemaal voor jou kan betekenen. Hopelijk heb jij er wat aan.

Het zal je geld besparen

Het is wellicht de meest voor de hand liggende reden om te beginnen met minimaliseren, maar ik deel hem toch. Wanneer je fysieke spullen uit je leven begint te verwijderen die nog in goede staat zijn, kan je ze altijd proberen te verkopen en wat extra centjes verdienen en wanneer je dan eindelijk tot het punt bent gekomen dat je minder gaat kopen, geef je automatisch veel minder geld uit. Wie weet maakt minimalisme je dus wel rijker dan je denkt.

Het biedt rust

Bij het hebben van spullen komt automatisch een heleboel onrust kijken. Dit wordt in boeken als Vaarwel spullen van Fumio Sasaki ook wel de stille to do list genoemd. Dit houdt in dat spullen altijd een extra to do met zich meenemen. Denk bijvoorbeeld aan het hebben van een vaas. Deze vaas heeft bloemen nodig om van nut te zijn, wat inhoudt dat jij telkens wanneer je deze vaas tegenkomt, herinnerd wordt aan het feit dat je nog bloemen moet kopen om in je vaas te kunnen steken. Wie geen vaas in huis heeft, hoeft ook niet te blijven denken aan het kopen van bloemen.

Je wordt er gelukkiger van

Er zijn een heleboel mensen die dingen dat minimalisten enkel de basis bezitten en dan liefst nog zo weinig mogelijk, maar dat is eigenlijk een misvatting. Je mag jezelf een minimalist noemen van zodra jij enkel bezit wat jou écht gelukkig maakt. Dus ja, ook mensen met een bibliotheek zo groot als die van Belle, mogen zich minimalisten noemen wanneer ze veel geluk ervan van die boeken.

Daarnaast zal je, door enkel te bezitten wat je gelukkig maakt, automatisch dankbaarder en gelukkiger worden voor/van de kleine dingen in het leven.

minimalisme minimaliseren minder spullen ontspullen rust geluk blog reden redenen waarom daarom

Het zorgt voor een gevoel van vrijheid

Misschien dat deze alinea ook wel past onder het bovenstaande kopje, maar ik besluit hem bewust toch op te splitsen. Wanneer je het minimalistisch leven beter onder de knie zal beginnen krijgen, zul je merken dat je je vrijer zult beginnen voelen. Dat komt omdat minimalisten het veel makkelijker vinden om zichzelf niet te vergelijken met anderen. Ze bezitten en doen enkel wat voor hen persoonlijk goed voelt en zullen niet worden beïnvloed door de consumptiemaatschappij en/of anderen

Meer weten?

Natuurlijk zijn er nog véél meer redenen om te beginnen met minimaliseren, maar moest ik die allemaal delen, dan zou de boodschap van dit artikel volledig verloren gaan en zou het artikel an sich al niet meer minimalistisch zijn. Dus, hebben deze 4 redenen om te beginnen minimaliseren je al overtuigd om te minimaliseren, lees dan hier hoe je minimaliseren makkelijk kan maken.

Om het artikel dan echt helemaal af te maken, wil ik nog even van de gelegenheid gebruik maken om reclame te maken voor mijn happiness blog www.happybeat.be . Hier kan je terecht voor artikelen die je zullen steunen binnen jouw zoektocht naar jezelf en een gelukkig leven.

Doe jij al aan minimalisme?

Note: Alle redenen die in dit artikel worden gedeeld zijn voordelen van minimalisme die ik ontdekt heb toen ik een scriptie schreef over het onderwerp.

Volg je The Stout Journal al op Social Media?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *