Als alle schermpjes even weg zijn…

Wat zijn we toch gewend aan onze schermpjes. De laptop, telefoon, tablet…we zijn er constant mee bezig. Zoveel zelfs, dat velen van ons verslaafd zijn. Of het nu Whatsappen is, gamen op de computer of uren filmpjes kijken op de tablet: het houdt ons erg bezig. En wat we helemaal niet doorhebben, is dat we tegenwoordig eigenlijk bijna alles van achter ons schermpje doen. We beleven de wereld door onze schermpjes. Het heftige hieraan vind ik wel dat we heel veel dingen niet meer puur beleven en meemaken. We zijn zo gehecht aan onze schermpjes, dat andere dingen eronder lijden. Onze sociale contacten bijvoorbeeld. Natuurlijk hebben we nog lekker contact via Whatsapp, kunnen we videobellen en hebben we honderden emoji’s om onze gedachten en gevoelens te uiten…maar hoe vaak zit je nog aan tafel te eten met je gezin, zonder dat er een schermpje aanwezig is? Hoe vaak heb je nog een avondje lekker samen, zonder dat één (of jullie beiden) van de twee regelmatig even de telefoon checkt? Als je daar echt even bij stilstaat, is het best schrikbarend hoe weinig tijd we samen spenderen, zonder dat er enige afleiding is van de digitale wereld.

Om toch weer eens ouderwets zo’n avondje te hebben, nodigde ik mijn ouders uit voor een avondje lekker genieten van een bordspel. Van tevoren had ik met Meeples contact gehad. Zij wilden mij een leuk spel toesturen, wat goed bij mijn interesse zou passen. Daarvoor moest ik wel een paar vragen invullen. Dat deed ik via hun website, waar je in het menu kunt kiezen voor: Jouwbordspel. Daar vind je de vragen die je beantwoorden kunt. Heel gaaf, want binnen een paar dagen had ik een mailtje met wat opties voor spellen, die volgens mijn antwoorden op deze vragen, goed bij mij zouden passen. Bij elk spel wat werd genoemd, volgde een korte omschrijving, zodat ik wist wat het spel inhield. Erg handig en persoonlijk! Ik koos uiteindelijk voor het spel ‘ilos’, wat me een uitdagend spel leek. Een beetje zoals Kolonisten van Catan. Dat spel vond ik ook altijd heerlijk om te spelen. Niet veel later werd het spel bij mij bezorgd. En ook nog eens in hergebruikt verpakkingsmateriaal: Goed voor het milieu!

Die avond met mijn ouders, begonnen we vol moed aan het spel. Er zaten flink wat pagina’s uitleg bij, dus dat was wel even doorbijten. Maar beetje bij beetje werd het meer duidelijk en gingen we aan de slag. En wat gaaf! Natuurlijk is de eerste keer best even zoeken en je bent minder gericht op winnen. Dat geeft ook niet, je wilt het spel een beetje leren kennen natuurlijk. We hebben echt heel erg genoten. Het was echt een avondje samen. En toen de avond voorbij was, bedacht ik me dat we dit soort dingen echt veel te weinig doen. Even weg bij de schermpjes en samen tijd doorbrengen. Dan pas kom je bij elkaar en heb je aandacht voor anderen. Niet als je constant je berichtjes moet checken op je telefoon…

Ben jij ook wel in voor een avondje vol spellen plezier? Dat komt goed uit! Ik heb voor jullie speciaal een code gekregen, waarmee je 10% korting krijgt op je aankoop! En nog iets leuks…: degene die als tiende deze code gebruikt, krijgt er een leuk extraatje bij!
Gebruik deze code bij je aankoop: MAMAINEKESTOUT. Deze code is geldig tot en met 31 december!
Alvast een hele fijne spelletjesavond gewenst!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *