herfst me time wandeling
|

8 manieren om mama me-time te creëren

Lieve mama’s, het is zwaar om ouder te zijn. Het is soms uitputtend als de dagen niet soepel verlopen en je hoofd staat op springen na dagen vol huilende baby’s, drammende peuters en een huis vol huishoudelijke taken die op je liggen te wachten. Het geeft niks als je even rust nodig hebt, even een momentje een stap terugdoen van het mama zijn, om bij te tanken. Je bent moe en uitgeput. Zorg voor oppas of laat je partner de zorg voor de kinderen (en misschien ook wat huishoudelijke taken) en neem tijd voor jezelf. Even opladen. Me time. De focus op jou en op jouw behoeften. MIsschien is het maar een ochtendje, een middag of een avond. Misschien een uur of een hele dag. En wat zijn nu dé manieren om even bij te komen?

1. In de keuken

Misschien ben je wel dol op koken en bakken en geeft dit je ontspanning. Maar in een huis waar het speelgoed over de vloer verspreid ligt, de kinderen je aandacht willen en je to-do lijst lang is, gaat dat niet. Stuur man en kinderen een middagje weg. Laat ze naar het park gaan, een boswandeling maken of zich een paar uurtjes (geef ze hun lunch mee) in de speeltuin vermaken. Zijn ze weg? Mooi. Zet de muziek aan op standje levensgevaarlijk en probeer nu eindelijk eens dat nieuwe recept uit, waar je je al zo lang op verheugt!

2. Een douche- of badmoment

Laten we wel wezen: veel tijd om rustig te douchen of een bad te nemen is er voor veel moeders niet. Er is teveel wat nog moet gebeuren. Maar nu is het even tijd voor jou. Papa zorgt voor de kinderen en jij trekt je terug in de badkamer. Zorg dat je maskertjes in huis hebt, lekkere douchegel of badzout. Gewoon even helemaal uitpakken: me time! Laadt je accu weer op, mama! Dat heb je hard nodig.

3. Boek een hotel

Dat mag gelukkig nog in deze tijd: een hotel boeken. Een nachtje weg. Helemaal alleen. Precies wat jij nodig hebt. Je kunt je tijd indelen zoals jij wilt. Geen gezeur aan je hoofd. Thuis redden ze het heus wel zonder jou, voor een nachtje. Dus pak je koffer in en geniet!

4. De tuin in

Of je nu groene vingers hebt en graag wat doet in de tuin of juist niet: in deze herfstdagen is het prima om je tijd buiten door te brengen. De zon schijnt nog en de wind is fris: heerlijk om je hoofd leeg te maken. Maak een kop thee (er zijn zoveel heerlijke herfst smaakjes), neem een koek of een plak cake en een boek mee, misschien je oordopjes om ondertussen muziek te luisteren. Lekker buiten op je tuinset, een dekentje erover en genieten van alle zorgen en alle spanning die je lichaam verlaten. 

5. Staycation

Zoek een lege ruimte op in huis. De zolder bijvoorbeeld. Zorg ervoor dat het een ruimte is met veel natuurlijk licht en richt het (tijdelijk) knus en gezellig in. Richt het zó in, dat je alleen bij het zicht al ontspant. Misschien een matras op de grond met een verzameling kussens of zoek je hangmat standaard weer op en hang de doek erin voor een dagje ‘vakantie’ in huis. Een fles wijn, lekkere hapjes, een boek en even alleen maar relaxen. 

hangmat staycation me time

6. Uitgebreid lunchen

Ja, wie had dat gedacht? Dat het idee van alleen lunchen, uitgebreid en in alle rust, je zo vrolijk zou maken? Duik de winkel in voor jouw favoriete producten en dek de tafel voor jou alleen. Yoghurt met muesli, lekkere broodjes, misschien een gebakje en een lekker glas wijn. Voel je niet schuldig: je verdient het.

7. De schoonheidsspecialiste

Oh wat heerlijk als er eens voor jou gezorgd wordt! Boek een behandeling bij de schoonheidsspecialiste en laat je gezicht eens onder handen nemen. Een complete behandeling, zodat je helemaal ontspannen en met hernieuwde energie thuiskomt. Dan kun je alles weer aan. Voor jezelf zorgen is belangrijk. Jij zorgt dag en nacht voor het gezin, dus nu ben jij aan de beurt!

8. Maak een wandeling

Of het nu op de heide is of door het bos: wandelen is goed voor je. Je kunt je energie kwijt en bent ook een moment alleen. De natuur heeft een rustgevende werking, dus maak daar gebruik van. Ben je niet het type om rustig een wandeling te maken en houd je meer van snelheid? Pak dan je hardloopschoenen en jog door het bos!

Wat is jouw ultieme me-time moment?

Deze blog is een samenwerking.

Volg jij The Stout Journal al op Instagram?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *