keuken inrichten 4 tips om het in 1 keer goed te doen
|

Keuken inrichten | 4 tips om het in één keer goed te doen

De keuken is voor mij echt wel een belangrijk deel van het huis. Ik spendeer er redelijk wat tijd in voor de drie maaltijden en de tussendoortjes. Daarbij: ik vind het gewoon leuk om in de keuken te rommelen, nieuwe recepten uit te proberen en mijn gezin te verrassen met wat lekkers. Daarom baal ik ook flink van de keuken die we nu hebben: die voldoet gewoon niet. Te klein, te weinig bergruimte en te onhandig ingericht. Ik kan mijn rommel niet kwijt. Een tijdje geleden schreef ik al over hoe mijn droomkeuken eruit zou zien. Wat wil ik, wat is nodig en wat vind ik mooi? Hoe zou ik de keuken inrichten?
Maar hoe krijg je het nu voor elkaar dat je precies krijgt wat je wilt? Waar moet je op letten en en welke tips kun je maar beter onthouden?

Kijk naar hoe je het handigst werkt

Als je een nieuwe keuken wilt kopen, is het slim om te kijken hoe deze is ingericht. Of je nu een splinternieuwe keuken uit wilt kiezen uit een grote zaak vol showroomkeukens of een keuken bij een keuken outlet: kijk hoe het is ingericht. Hoe werk jij? Als jij groenten staat te snijden, waar moet jouw werkruimte dan vlakbij zijn? Bij het fornuis? Of liever bij de gootsteen? Werk je graag naast de koelkast of wil je een groot leeg stuk aanrecht om zo in alle vrijheid je ding te kunnen doen? Oftewel: jouw keuken inrichten is heel belangrijk.

Welke dingen irriteren je aan je oude keuken?

Je wilt natuurlijk niet twee keer dezelfde fout maken. Kijk daarom goed naar wat er fout zat in je oude keuken. Te weinig werkruimte? Te weinig bergruimte? Hingen de kastjes te hoog of was je apparatuur niet op een fijne plek geïnstalleerd? Schrijf die dingen op. Als je naar de winkel gaat voor een nieuwe keuken, kun je zo gemakkelijk kijken naar wat er sowieso absoluut anders moet dan je huidige keuken. 

Richt het in naar gebruik

Dit is een belangrijke. Ben je een hobby kok? Of sta je in de keuken voor je gezin? Ben je veel te vinden in je keuken om etentjes te bereiden voor vrienden en familie? Zorg er dan voor dat je je keuken inrichten kunt naar het belangrijkste gebruik. Kijk naar wat de belangrijkste reden is waarom jij in de keuken bent. Als je veel kookt voor etentjes, heb je al gauw veel werkruimte nodig, maar ook zeker ruimte in je koelkast en vriezer. Die mogen dus niet te klein zijn. Kook je dagelijk voor je gezin en ben je nogal van het bakken? Ook samen met de kinderen? Zorg dan dat er voor iedereen genoeg ruimte aan het aanrecht is om mee te helpen. Wat kan het irritant zijn om met zijn allen in een hoekje gepropt te staan! 

Koop niet impulsief

Ga niet zomaar impulsief de winkel in om een mooie keuken te kopen. Plan het. Maak lijstjes. Wat wil ik? Wat wil ik niet? Wat vind ik nodig? Wat is handig? Hoe wil ik de inrichting van mijn keuken? Ga desnoods zelf al thuis aan de gang met een opzetje. Teken hoe jij je keuken ongeveer wilt hebben. Dit is niet alleen handig voor jou, maar ook voor de verkoper in de winkel. Wees zeker van je zaak, want het is een grote aankoop!

Volg je The Stout Journal al op Social Media?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *